Om oss

Med en prägel av innovativt tänkande och kommunikation är idag Mape Plastics AB en av Nordens ledande distributörer av konstruktions- och högpresterande termoplaster. Marknadens krav på tillfredställande lösningar för producerande företag ger oss som distributörer hela tiden nya utmaningar att ta fram bra, kvalificerade plaster. Vi uppdaterar oss ständigt på vårt område, för att på detta sätt kunna ta fram det ultimata materialet, det vill säga en kombination av hållbarhet och rätt pris. Att hela tiden uppdatera oss ger oss också möjlighet att på bästa sätt ge våra kunder råd om nya material på marknaden. I många fall arbetar vi med metallersättning tillsammans med våra leverantörer. En nisch på området är att ta fram skräddarsydda plaster efter kundens specifika krav på en viss applikation. Genom vår breda kunskap erbjuder vi bästa tänkbara service på detta område.

Lagerhållning

I ett producerande företag är ofta materialtillgängligheten det centrala när ett projekt skall initieras. Mape Plastics har med utgångspunkt från detta valt att lagerhålla samtliga material som finns listade under rubriken Våra material, för att på ett enkelt sätt hålla utlovade leveranser till kund. Ett komplext projekt i utvecklingsfasen kan innebära att man tillsammans vill prova olika material för att hitta den ultimata hållbarheten för en viss applikation. Därför är det viktigt att alltid ha ett stort utbud av material på plats. Mape Plastics finns med sin expertis på plastmaterial som ett stöd även för företag som vill prova en specifik plast, bruten förpackning ser vi som en möjlighet att nå ut till kunder med potential att välja just våra material. LAGERVAROR SOM BESTÄLLS FÖRE KL. 10.00 LEVERERAS INOM 1–2 DAGAR.

Mape Plastics AB grundades 2001 av bröderna Per och Magnus Waldenström. Strategin och tanken bakom företaget växte fram utifrån en idé om att skapa något nytt och mer innovativt inom plastindustrin. Efter 15 år i plastbranschen tyckte man sig se vad marknaden behövde. Huvudanledningen till att satsa på idén, var just att kunna implementera bästa tänkbara material till sina kunder. Idag har distributionsföretaget Mape Plastics kunder över hela Norden och är fast beslutna att växa vidare. Företagets affärsidé och nisch har gjort det till ett av Nordens ledande distributionsföretag inom plast.Företaget är etablerat med huvudkontor i Borås.